Jordgubbsdalen

Historien om Finnerödja börjar redan 1910 när några av de små gårdarna runt Finnerödja började odla jordgubbar. Först såldes bären till samhällen i närheten. Men goda rykten spreds snabbt redan då. Snart hade bären från Västra Götaland färdats över hela landet till längst upp i Norrland – och den lilla järnvägsstationen i Finnerödja blev en knutpunkt för jordgubbar i hela Sverige. Inte konstigt att orten Finnerödja sedermera kom att gå under det mycket passande namnet Jordgubbsdalen.

 

Kärlek till människa och natur

Med utgångspunkt i vår kärlek till jordgubbar har också de andra bären fått en särskild plats i våra hjärtan. Vi har litat på naturen i över femtio år, och vi tror mer på långvarig enkelhet än kortsiktig trendighet. Därför hittar du inga färgämnen eller andra mystiska tillsatser i våra produkter, av respekt för både människa och natur.

 

365 sommardagar per år

För oss är smaken av bär smaken av sommar. Och vi tycker att alla borde belöna sig själva med lite sommar, oavsett årstid. Frukost i den gnistrande snön, smoothie på den nyvakna gräsmattan, ett glas bärdryck på den solvärmda stranden och en picknick under det rödgula lövverket. Vi finns i butiker över hela Sverige, så alla kan njuta av den somriga smaken av äkta bär – året om.